D Day

Vergeten Battlefields op het Cotentin schiereiland.

Tijdens onze eerste reis die wij organiseerde in 2013 vonden wij de 1e week onderdak in een 13e eeuwse watermolen in Vaucelles. Dit kleine gehucht ligt tegen Bayeux aangeplakt. De 2e week brachten wij door in het 16e eeuwse kasteel Chateau le Val in Brix. Het kasteel is eigendom van Frans Thijssen en Karin Twijnstra uit Nederland. Mede dankzij de voortreffelijke inzet van Frans was deze reis voor ons een hoogtepunt.

Het idee werd bij mij al gauw geboren om deze locatie in het achterhoofd te houden voor een reis met wat minder publiek. Het Chateau kan immers geen bus gevuld met 50 personen aan. Maar voor een reis met een kleinere groep mensen is dit Chateau ideaal. In de toekomst wil ik dit zeker gaan organiseren voor groepen mensen die ook geïnteresseerd zijn naar de onbekende slagvelden van Normandië. En uiteraard ook de bekende plekken, want je zit tenslotte in de buurt van Utah beach.

Wat is er zoal rond Brix en Cherbourg te zien:

  • Battery van Auderville.
  • Fort du Roule in de kliffen van Cherbourg.
  • V1 lanceerhelling bij Le Mesnil au val.
  • De bunkers bij Fermanville.
  • De V2 installatie bij Sottevast, een kleine 3 km onder Brix.

Dit is een kleine greep uit het aanbod.

Een goede website met heel veel info over de bovenstaande onderwerpen is:

www.strijdbewijs.nl

Naar site Strijdbewijs

Met de metaaldetector in Brix en omgeving.

Na contact met diverse boeren in de omgeving is het mogelijk om met een metaaldetector diverse weilanden te onderzoeken. En reken maar dat er wat ligt! In 2013 ging Frans Thijssen met zijn zoon en de metaaldetector op pad en binnen een kleine twee uur lag de tafel al vol.

Bent u geïnteresseerd in een trip naar Brix en omgeving en heeft u een metaaldetector, laat het ons weten via een email. Bij genoeg aanmeldingen, zo’n 20 personen, kunnen wij een reis in de nabije toekomst gaan organiseren.

generalseisenhowerandbradeyinspecthugev2launchsitecapturedunderconstruction

Generaal Eisenhower en generaal Omar Bradley bezoeken de V2 lanceerplaats ten zuiden van Brix.