D Day

Over ons

His Files bestaat uit John en Freke Heideman. John is geboren in Bakkum en is sinds zijn jeugd al geboeid door de gekte van de oorlog. In 2011 heeft hij het boek “Castricum en Bakkum tijdens de Tweede Wereldoorlog – deel 1” uitgebracht en in 2016 zag deel 2 het daglicht. Voorkantboek Aan de hand van verhalen van (oud-)inwoners van Castricum en Bakkum en soldaten die in de Tweede Wereldoorlog tijd in en rond Castricum hebben doorgebracht, beschrijft John het verloop van de oorlog.
Op dit moment is John bezig met het schrijven van deel 3. Deel 1 loopt van 1939 tot en met 1942. Deel 2 gaat over 1942 tot en met 1944. Voormalig Duitse soldaten die tijdens de bezetting in Castricum zaten komen in deel 2 aan het woord.

Naast onderzoek over Castricum en Bakkum in de oorlog doet John al zo’n 15 jaar onderzoek naar D-day en de slag om Normandië.
Al vijf jaar gaat John mee als gids op een reis naar Normandië van het Jac. P. Thijsse college, waar hij tevens werkzaam is, uit Castricum. Met leerlingen uit de vierde klas worden de invasiestranden en belangrijke plekken met betrekking tot de slag om Nomandië bezocht.
Al een aantal jaar had John de droom deze reis ook met volwassenen te maken en nu wordt deze droom gerealiseerd.
In 2013 kwam deze droom eindelijk uit. His Files organiseerde in 2013 2 reizen. Bij beide reizen bezochten we met een groep van 30 tot 40 deelnemers de invasiestranden en van alles daar omheen.

 

Freke is de echtgenote van John en is vooral verantwoordelijk voor regelwerk, publiciteit en financiën rond de reis en het boek. Tijdens de reizen zal zij de catering op zich nemen.